CASIO 自拍神器! EX-ZR55 美顏相機發佈

2015-11-30 21:40
唔知大家平時有無自拍嘅習慣呢? 實不相瞞,版主我以前係一個自拍狂迷,成日俾人誤會我「自戀」,不過而家人大左,心態唔同左,相對地少左好多自拍。不過如果大家有自拍呢個喜好的話,不妨試下 CASIO 最近發佈的新一代「美顏自拍相機」 EX-ZR55,或者你會迷上呢款相機。

CASIO 自拍神器! EX-ZR55 美顏相機發佈

在外型方面,EX-ZR55 延續了上一代 EX-ZR50 的風格,機身相當輕巧。這款相機的設計比較偏向女性化,顏色方面有白、粉紅、粉綠三種選擇。如果男士用的話,估計應該都會選擇白色。配置方面,CASIO EX-ZR55 採用了 1/2.3 吋 1610 萬像素背照式高速 CMOS 感光元件以及 10X 光學變焦鏡頭,能夠輕鬆拍攝遠處景物,並配備了 3 吋、180 度的傾斜式 LCD 及前置快門,方便你可以進行多角度自拍。

CASIO 自拍神器! EX-ZR55 美顏相機發佈

在功能方面,CASIO EX-ZR55 新增了自拍計時器,並支援 CASIO 獨有的「揮手自拍」功能,能夠幫助用家輕鬆地操控自拍。EX-ZR55 亦備有「美顏模式」,能夠讓用家可以隨心調整 6 級偏美白或者 6 級健康古銅的肌膚色調以及 12 級肌膚平滑度,拍攝自然的肌膚。此外,EX-ZR55 新增了「智能美顏包圍式曝光」功能,每次拍照後可以自動儲存「正常」、「美白兩度」及「古銅式兩度」一共 3 種不同美顏效果的照片。EX-ZR55 亦會提供 5 種自拍風格,包括優雅、唯美、仙境、懷舊以及艷麗,讓你可以拍出有特色的自拍照。

值得一提的是,EX-ZR55 支援 CASIO 獨家研發的「EXILIM Auto Transfer」功能,能夠透過 Wi-Fi 或藍牙,自動傳送影像到智能手機,以及進行智能手機遙控拍攝,呢個功能方便你能夠更快的跟你的朋友分享你的照片。至於售價方面,CASIO EX-ZR55 的建議零售價為 HK $2380,都唔算話太貴。唔知大家對於呢部相機有無興趣呢?