玩埋 Action Camera !小米推平價小蟻運動相機

2015-03-02 19:14
唔知大家記唔記得小米 CEO 雷軍係小米 note 的發佈會上提過,小米係一間好專注於研發手機的公司呢?雖然小米好專注於手機,但同時佢哋亦都好專注咁推出不同範疇的產品㗎!就好似今次的運動相機小蟻咁,呢部小蟻運動相機唔使講大家都估到會用平價來做賣點,想知詳細規格就睇下文啦!

玩埋 Action Camera !小米推平價小蟻運動相機

小蟻運動相機用上 Sony Exmor R BSI CMOS 1600萬像素鏡頭,有 F2.8 光圈同埋 155 度超廣角,支援 1080p@60fps 影片拍攝同雙聲道錄音。作為一部運動相機,官方表示小蟻可的潛水深度可達 40 米(要另外買防水殼配件使用),另外係電量方面小蟻運動相機電池容量有 1010mAh 同埋支援最大 64GB Micro SD 卡。

玩埋 Action Camera !小米推平價小蟻運動相機
▲ 小米話將會推出更多小蟻運動相機的配件,唔知價錢有無一舊水人仔的自拍棍咁驚喜呢?

好,講明以平價做賣點,咁小蟻運動相機定價又係幾多呢?呢部相機有綠,白兩色可選同時分為基礎版同旅行版。基礎版要 399 人仔,約 $493 港幣,而旅行版就比多支自拍神棍你,盛惠 499 人仔,約 $616 港幣,要點揀大家相信應該都識啦~icon
最後,要留意小蟻運動相機係無屏幕的,所以雖要借助手機屏幕當 Viewfinder 用,下面有 Link 比大家下載小蟻運動相機 app ,暫時只有 Android 版。唔知大家又對呢部 Action Camera 有無興趣呢?不妨留言講下啦!icon

下載:小蟻運動相機 app
發表於 2015-03-03 22:18
2 樓
那隻貓咪好漂亮~!
Music All Night