回上一頁   到底部 

平過 CMHK!$158 全包,最平 10GB 全速 4G 數據計劃現身!

2017-08-10 13:02
早幾日中國電信 CTExcel 殺入香港出學生 Plan,雖然是用 csl. 網絡,但在版主一比之下,發覺根本是非常貴,唔抵玩,而且同大家分析過兩大伏點。講真,要玩平價 10GB 數據,就算唔係學生 Plan,便宜過 CTExcel 的選擇,還是有的。CMHK 有 $198 / 12GB,中國聯通都有 $188 / 10GB,都係玩全速,咁點解學生仲要俾貴 $50,去上 CTExcel 的 42M Plan 呢?再說,10GB 全速數據 Plan 愈出愈平,今日起又有新低價!平過 CMHK,你又會唔會考慮呢?睇下文啦!

平過 CMHK!$158 全包,最平 10GB 全速 4G 數據計劃現身!

今次要講的,是中國聯通同 AEON 咭合作推出的「本地 4G 數據不清零計劃」。由即日起至 9 月 30 日,假如你係 AEON 咭會員,到中國聯通出 Plan,就可以 $158 享有 10GB 本地全速 4G 數據 + 100MB 中國基本內地數據 + 無限通話分鐘,而且仲要免埋行政費,計起上來即係 $15.8 / GB,如果從價錢上來看,的確是相比 CMHK 的 $198 / 12GB Plan 還要便宜,亦可以說是平絕現時所有網絡商!

平過 CMHK!$158 全包,最平 10GB 全速 4G 數據計劃現身!

而且中國聯通的本地 4G Plan 本身仲有一個賣點,就是「數據不清零」,今個月用唔哂 10GB?可以累積至下個月繼續用,唔使驚會浪費、嘥左,其實以呢個價錢來說,都算係咁啦~網友又點睇呢?
文章分享及讚好
會員回應
Facebook 發言
 回上一頁   回頂部