Qualcomm 版跑分低 20,000!Samsung Galaxy Note 4 香港賣邊款?

2014-09-04 19:48
版主之前叫大家投票表態,問大家會鐘意 Samsung Galxay Note 4 定係 Sony Xperia Z3 ,估唔到規格比較好既 Note 4 得票會比較低啊!其實之前實習生 Eric 同大家伙北京試跑 Note 4 既跑分,採用 Qualcomm S805 的它竟然分數只有 30,000 左右,跟上一代竟然差不多?另一方面身在柏林的版主 Jason 拿到了雙四核版本,跑分足足高 20,000 ,大家又希望香港出邊個版本呢?

Qualcomm 版跑分低 20,000!Samsung Galaxy Note 4 香港賣邊款?
 

Note 4 Exynos 雙四核版本跑分破五萬!香港賣邊款?

應該唔少網友都知道,Samsung Galaxy Note 4 有兩種處理器版本,分別就是 Qualcomm S805 2.7GHz 四核心和 Samsunug Exynos 5433 雙四核版,同樣有 3GB RAM、32GB ROM,不過發佈會場中的 Note 4全部都是 S805 版本,而工作人員說因為是工程機的關系,所以安兔兔不能完整的跑完,出來只有 30,000 分的水準;之後版主 Jason 另外用了Exynos 處理器的工程機反而跑分成功,這方面是比較奇怪的。(畢竟之前的 LG G3 cat.6 和 Samsung GS5 cat.6 版都是用 S805)

其實已經確認台灣會賣的是Samsung  Exynos 5433 雙四核處理器版本,不過香港的新聞稿仍然沒有確認賣哪一版本。同時亦肯定台灣暫時沒打算引進 Qualcomm S805 版本,那麼香港會賣邊款?真係要發佈先知道啦。

Qualcomm 版跑分低 20,000!Samsung Galaxy Note 4 香港賣邊款?
▲之前的跑分,不能完整的跑安兔兔,工作人員說因為是工程機

Qualcomm 版跑分低 20,000!Samsung Galaxy Note 4 香港賣邊款? Qualcomm 版跑分低 20,000!Samsung Galaxy Note 4 香港賣邊款?
▲ Exynos 版本,安兔兔跑出 50711 分的超高分數,比起 Qualcomm S805 版本高 20,000 分有多,大家會期望哪一部呢?

Qualcomm 版跑分低 20,000!Samsung Galaxy Note 4 香港賣邊款?
▲ 用微距相機實拍屏幕,還是可以看出它排列是 Pentile。

Qualcomm 版跑分低 20,000!Samsung Galaxy Note 4 香港賣邊款?
▲ 新一代的 S Pen 具備 2048 階感壓,而且可以辨識筆寫字的角度,提供不同的筆觸。
 

開賣消息:香港會賣 Samsung Galaxy Note Edge!也許要等到 10 月?

版主們同時收到消息,擁有機側屏幕的 Samsung Galxay Note Edge 香港亦會開賣行貨,當然是和 Samsung Galaxy Note 4 同步啦。至於開賣日期方面預計需要等到 10 月,有機會比起同期的 Sony Xperia Z3 和預計會出現的 iPhone 晚一點。至於會出 Qualcomm S805 四核還是會像台灣一樣推出 Samsung Exynos 5433 雙四核版本?暫時未有定案,但大家應該是想要速度更快的版本對吧?網友們又收唔收到其他消息呢?可以留言同版主交流下架!
 

Samsung Galaxy Note 4 發佈會相關文章:

金屬機身、 2K 屏幕!Samsung 新一代機皇 Galaxy Note 4 現身!
機側屏幕更實用?Samsung Galaxy Note Edge 創意現身!
S-Pen、相機升級!Samsung Galaxy Note 4 功能全面睇!
QHD 機皇大比拼!三星 Galaxy Note 4 鬥 LG G3 你買邊部?
金屬質感的新旗艦!Samsung Galaxy Note 4 真機上手試跑分!

在文章發佈的時侯, Samsung Galaxy Note 4 仍未公佈在香港的定價,按此看詳細規格和最新賣價。
發表於 2014-09-07 11:31
2 樓
其實講到個spec有幾好幾好.容量唔夠係大問題,Samsung擺到部Note 4黎香港賣嘅話,一定會斬到部機得返16GB.到時點都唔夠用啦,就算加Sd Card落去,亦都未必全部過得曬落卡度
發表於 2014-09-07 16:49
3 樓
Eddie Chan說:
版主之前叫大家投票表態,問大家會鐘意 Samsung Galxay Note 4... 恕
都係高驍龍801 大約7000分到,...比多3千幾...大家自己想想
Antutu 以架多water content
您可能也喜歡▼