嘩!三星 Galaxy S8 跌穿四千 插水價,超抵玩?

2018-01-10 19:43
版主成日會同大家分享手機的場情,無論是大舖還是細舖,無論是行貨抑或水貨,版主都會留意住,一有抵玩的手機,就會 Happy Share 下,買與唔買,就由網友自行決定。而最近行場時就發現,三星 2017 上半年旗艦 Galaxy S8,出現了一個「插水價」,四千蚊唔使就可以買到,係咪好抵?睇下文啦!

嘩!三星 Galaxy S8 跌穿四千 插水價,超抵玩?

先講下大舖賣價,大舖來說三星 Galaxy S8 依然企硬,現時賣價為 $5098。雖然話就話去大舖買係有保障一點,而且有乜問題可以去返原廠保用,某些大舖甚至可能有好多禮品送,但出左咁耐都仲係賣過五千,係咪真係應該?我就真係不敢講。

如果讓版主選擇,我可能會考慮入手水貨。最主要原因是,先達突然出現了一個插水價!不知是否因為三星 Galaxy S9 發表將近的關係,現有 Galaxy S8 個價跌得好快,最新日水價約 $3980,相比大舖便宜過千元。四千有找有 S835 處理器,除左 Sony Nokia 小米 OnePlus,真係無乜幾多部。呢個價,你會敗嗎?

嘩!三星 Galaxy S8 跌穿四千 插水價,超抵玩?

Samsung Galaxy S8 在文章發表時,大舖賣價為 $5098,按這裡有詳細規格及最新賣價

查詢及鳴謝: 三禾電氣23740618 (旺角) 23740718 (銅鑼灣)