回上一頁   到底部 

三星 Galaxy Note9 賣價確定!搶在新 iPhone 前,或會引起炒風?

2018-08-10 07:58
就在香港時間 8/8 晚上 11 時,三星就發表了年度最強機王 Galaxy Note9。跟上半年的 S9 系列相比,雖然都會有重疊的硬件規格,例如大家都是用 S845 處理器、用同一組雙鏡頭等等,然而 Note9 還是有不少過人之處,包括功能強大,升級再升級的 S Pen、電池提升到 4000mAh、儲存容量高達 512GB、首度加入 AI 拍攝等等。值得期待嗎?值得!不過,網友更想知的,是 Galaxy Note9 的賣價。即刻睇下!

三星 Galaxy Note9 賣價確定!搶在新 iPhone 前,或會引起炒風?

遺憾地,有一點網友可能會有點失望,今次版主要說的,並不是 Galaxy Note9 的香港賣價,而是中國的賣價。最主要的原因,是因為香港官網並未有更新 Note9 的價錢 (也許尚未定好的關係??),但比較接近香港的中國,就出了價錢,唯有先讓大家參考一下,到底三星 Note9 的中國價賣多少。

根據三星中國的官網顯示,Galaxy Note9 會有兩個版本,標配版為 6GB + 128GB (嘩 相等於其他廠商的高配!!!),建議零售價為 7499 人民幣,折合港幣約 $8624,而另一個高配版本,則有 8GB + 512GB,建議零售價則為 9499 人民幣,折合港幣約 $10924。假如香港都會賣呢個價錢,成功破萬,在某種意義上,似乎就超越了 iPhone X。不過,版主都有收過風,相信香港建議零售價會起碼比中國賣價便宜過千。假如是這樣的話,也許又會引起新一輪炒風,逼大陸人黎香港掃 Note9。網友又點睇呢?

三星 Galaxy Note9 賣價確定!搶在新 iPhone 前,或會引起炒風?

立即按呢到,知香港預訂日期及更多真機寫真
立即按呢到,知 Samsung Galaxy Note 9 詳細賣點

Samsung Galaxy Note 9 於 8 月 31 日香港上市,售價未定。按這裡有更詳細規格及最新賣價
 

三星 Galaxy Note9 發佈會、評測及相關文章

三星 Galaxy Note9 即晚發佈! 今次吸引過華為、Apple?
藍撞黃極搶眼!三星 Galaxy Note9 真機睇 香港上市日期立即知
一分鐘即知!Samsung Galaxy Note9 十個必知話題
三星 Note 9  S Pen 神奇試!藍牙十米遠 操控手機影女無難度
三星 Note9 升級「人像AR」幫你變靚仔! 用 S Pen 寫字都得
三星 Galaxy Note9 賣價確定!搶在新 iPhone 前,或會引起炒風?
藍機 + 黃筆 係靚嘅!三星 Galaxy Note9 開箱 + 效能評測
紐約街頭夜拍評測!三星 Galaxy Note9 相機攝力 強?
不再 Gear! 再保留 Tizen 三星智能手錶 Galaxy Watch 系列登場
文章分享及讚好
會員回應
Facebook 發言
 回上一頁   回頂部