三星 Galaxy A80 抵港!一文比較行貨、水貨香港賣價

2019-07-05 18:37
文章分享
三星早前推出了一堆 Galaxy A 系列的中階手機,就如 Galaxy A20、Galaxy A40s 等等,然而當中具有旋轉鏡頭的 Galaxy A80,本來聽聞會六月開賣,但唔知咩原因,到而家都仲未見影,連台灣都已經賣咗街,香港方面卻遲遲未推出。不過,版主已經收到風,得知關於 Galaxy A80 的最新開賣情報,內文會同大家分享一下。與此同時,水貨亦已抵達旺角先達,版主就順便同大家比較一下,行貨、水貨的賣價。

三星 Galaxy A80 抵港!一文比較行貨、水貨香港賣價

Samsung Galaxy A80 賣價情報
旺角先達水貨賣價: $5580
版主收風香港賣價: $4698
 

那到底 Samsung Galaxy A80 行貨幾時正式賣街?

事實上,根據版主一直以來 keep 住收風,我發現 Galaxy A80 的開賣日期,一次又一次的延後,原因係點解,呢層我都唔係好知,直到最近,情報指出今次應該係 Final 了,如無意外 Galaxy A80 會在 7 月 19 日正式開賣,建議零售價頭先講咗,係 $4698。

三星 Galaxy A80 抵港!一文比較行貨、水貨香港賣價

Samsung Galaxy A80 賣價如無意外應該塵埃落定,呢個價網友又接唔接受呢? 留言討論下啦!

按這裡重溫 Samsung Galaxy A80 詳細規格

另外,按這裡可以睇返之前版主 Keith 嘅上手文章
文章分享
您可能也喜歡▼