五千中入手三星旗艦摺芒手機,呢個價可以接受?

2021-01-05 19:59
講到 2020 年算係令我覺得有新鮮感的手機,相信莫過於三星摺芒手機,而三星推出的摺芒手機,分開咗兩個系列,一個係主打手機平板二合一嘅 Galaxy Z Fold 系列,而另一個則係主打輕巧易攜、好似鏡盒嘅 Galaxy Z Flip 系列。無論係邊個系列都好,共通點係開賣時價錢頗高,並唔係個個都負擔得起。不過,如果而家五千中就買到三星嘅摺芒機,呢個價又係咪唔錯呢?睇下文啦!

五千中入手三星旗艦摺芒手機,呢個價可以接受?

說的是三星 Galaxy Z Flip,留意到有網店已經將呢部 4G 版摺機水貨減價至五千中,$5488 即有交易,呢個價錢買到部旗艦規格嘅摺芒手機,網友覺得又係咪可以玩得過呢?

規格部分,Galaxy Z Flip 採用了 6.7 吋屏幕,配備了 Qualcomm Snapdragon 855+ 處理器,內置 8GB RAM 以及 256GB ROM,電池容量為 3300mAh。相機部分採用了 12MP 標準 + 12MP 超廣角鏡頭,前置鏡頭則為 10MP。

五千中入手三星旗艦摺芒手機,呢個價可以接受?

報價查詢:eTopia
 
您可能也喜歡▼