HTC One (M8) 版主 Hands On + 短評

2014-03-24 10:17
HTC One (M8) 正式發佈!繼續全金屬一體式機身,繼續 UltraPixel 四百萬鏡頭,看似無改變?又唔係,真機上手其實好靚,相機亦有不少玩意。規格採用 Qualocmm S801 CPU 效能都不錯。講到尾,部機靚唔靚先?一齊睇睇版主 Video Hands-on 吧!

HTC One (M8) 版主 Hands On + 短評-0


▲ 若果大家不想睇長長的 Review,可以用六分鐘時間,睇睇版主 Keith 的 Hands On,了解 HTC One (M8) 的外型及主要賣點。
 

版主短評

傳了一段時間,HTC 終於公佈了 2014 年旗艦型號 HTC One (M8),說是旗艦,版主 Keith 試玩過後,功能未算很大升級。香港、台灣及東南亞版本 CPU 採用最新型號、加入支援外置記憶卡,是聽取民意的作為,不算創新。雙鏡頭 Duo Camera 好玩,但今時今日很好手機都有同類玩意,唔算好特別。之前試過相機質素,不進沒退。但版主 Keith 真的好愛 One (M8) 的造型,Premium、靚仔,相信只有 iPhone 5s 才能有這種感覺。先來版主的 Hands On,再有跑分資料公開,原來 HTC One (M8) 係 2014 年旗艦手機中,跑分最快架! 
 

HTC One (M8) 發佈文章、版主試玩整理: 

1. 版主同你直擊! HTC One (M8) 發佈會現場 最新消息
2. 六千有找你買唔買!HTC One (M8) 發佈! 香港版效能勝國際!
3. HTC One (M8) 十個重點的升級! 終極研究買與不買
4. HTC One (M8) 版主上手玩 Hands On + 短評
5. HTC One (M8) 雙鏡頭實拍示範 + 效能跑分成績

6. 發佈會沒有講的消息!HTC One (M8) 五件你要知的事!
7. 金、銀、灰你最 Buy 邊種? HTC One (M8) 實機+配件圖賞!
8. HTC One(M8)規格弱?!對比 Z2 、 GS5 、 G Pro 2 你點揀?
多謝支持 ePrice.HK