金、銀、灰你最 Buy 邊種? HTC One (M8) 實機+配件圖賞!

2014-03-26 01:36
上年出過既 HTC One 入面,版主最鐘意就係最初既銀色同埋後來出既紅色,聽講藍色在年代一代亦有唔少粉絲。今日 HTC One (M8) 正式發佈,我們見到之前大量流出過的髮絲紋機背,聽說相當難整架!網友們有冇留意到,今次 HTC One (M8) 同樣係灰、銀、同埋金色呢?嗯,難道他們以 Apple 的 iPhone 5s 為假想敵?

金、銀、灰你最 Buy 邊種? HTC One (M8) 實機+配件圖賞!-0
 

美好的金屬質感!HTC One (M8) 三色實機 + 配件圖賞!


金、銀、灰你最 Buy 邊種? HTC One (M8) 實機+配件圖賞!-1
▲版主 Eddie 覺得用金屬機身的確是比較扎實耐摔,我手上的 HTC One 金屬部份已經有大量凹痕,不知道 HTC One (M8) 的耐摔程度如何呢?(我不會做 Drop Test 的icon

金、銀、灰你最 Buy 邊種? HTC One (M8) 實機+配件圖賞!-3 金、銀、灰你最 Buy 邊種? HTC One (M8) 實機+配件圖賞!-4
▲銀色和金色的 HTC One (M8) ,大家會喜歡邊部呢?不過金色版本就暫時只有國際版,如果紅色的 HTC One (M8) 應該會幾好睇吧!

金、銀、灰你最 Buy 邊種? HTC One (M8) 實機+配件圖賞!-5
▲ HTC 的外置充電器,

金、銀、灰你最 Buy 邊種? HTC One (M8) 實機+配件圖賞!-6 金、銀、灰你最 Buy 邊種? HTC One (M8) 實機+配件圖賞!-7 
▲暫時只有灰色的 Dot View Cover 開賣,不過現場亦有橙色、藍色的版本,至於價錢在之前的文章亦提過了,不便宜哩。

金、銀、灰你最 Buy 邊種? HTC One (M8) 實機+配件圖賞!-8
▲不同顏色的點點套,因為是借用屏幕背光去顯示,所以不同顏色的套也會有不同的顯示效果吧?希望香港推出時已經有其他色可以揀!

金、銀、灰你最 Buy 邊種? HTC One (M8) 實機+配件圖賞!-9
▲同時亦有不同顏色的機殼,色彩種類是很多,但版主也捨不得那個金屬機背的質感啊!

在文章刊出的時侯, HTC One (M8) 香港定價 $5,898 ,按此看詳細規格和最新賣價。
發表於 2014-03-26 12:19
2 樓
二手市場太低 玩唔過
發表於 2014-03-26 12:56
3 樓

我想問果個 flip cover,佢係咪可以撐起手機睇片 ?
發表於 2014-03-26 15:20
4 樓
質感睇落幾正, 但係外形太長, 同埋圓左D...
發表於 2014-03-26 20:38
5 樓
版主有冇問埋幾時先會出紅色~!!!