LG V20 有難?ePrice.HK 獨家爆 HTC U Ultra、U Play 賣價!

2017-02-04 15:09
記得早幾日版主同大家提到,HTC 將會在嚟緊星期二,喺香港舉行發佈會,發表 U 系列新機 - U Ultra 以及 U Play。雖然配置上仍是 2016 下半年的級數,用上 Qualcomm S821 處理器,但係其實呢個規格都已經相當足夠,加上外型又有很大的進步,用上 5.7 吋大芒以及類似 LG V20 的雙屏幕,相信應該吸引到不少網友。不過,吸引歸吸引,網友買機之前,最先要考慮的,始終避不開價錢的問題。到底 U Ultra、U Play 會賣幾錢呢?ePrice.HK 版主而家就獨家爆料話俾大家知!

LG V20 有難?ePrice.HK 獨家爆 HTC U Ultra、U Play 賣價!-0

廢話唔講咁多,直接講俾大家知 HTC U Ultra、U Play 兩部手機的定價。版主收到風,U Ultra 的建議零售價為 $5698,將於 2 月 14 日正式開賣,相比同樣有雙屏幕以及 5.7 吋 2K 大芒的 LG V20 開價還要平 $300,相信在正式開賣之後,大舖仲會有得平幾舊。在差不多價錢的大前提下,不知網友會揀 U Ultra 還是 V20 呢?至於相對較低階、用上 5.2 吋 1080p 屏幕的 U Play,建議零售價則為 $3498,呢個價錢你又覺得貴唔貴呢?

LG V20 有難?ePrice.HK 獨家爆 HTC U Ultra、U Play 賣價!-1
▲ 在 HTC 官網上都見到,佢寫住 U Ultra 可以在 2 月 7 日起優先預訂,首批預訂仲會送總值 $799 嘅禮物,包括皮套、10050mAh 外置充電器等等。

外型上其實 U Ultra 同 U Play 非常類似,都係用上水漾玻璃機背,比較明顯唔同的地方是,U Ultra 有副屏幕,而 U Play 則沒有。規格方面,頭先已經提過,U Ultra 用上 S821 處理器,內置 4GB RAM 以及 64GB ROM,但電池就只有 3000mAh; 而 U Play 就比較弱啲,淨係用上 MTK Helio P10 處理器,內置 4GB RAM 以及 64GB ROM,差不多配置的手機仲有 Desire 10 Pro,而家賣緊 $2998,你又會揀 U Play,還是 Desire 10 Pro 呢?

LG V20 有難?ePrice.HK 獨家爆 HTC U Ultra、U Play 賣價!-2
▲ U Ultra 同 U Play 都係有四種顏色,不過香港會唔會推出哂全部色,就暫時未知。

HTC U Ultra (64GB) 在文章發表時,建議零售價為 $5698,按這裡有詳細規格及最新賣價
HTC U Play 在文章發表時,建議零售價為 $3498,按這裡有詳細規格及最新賣價
 

HTC U Ultra 發表、評測相關文章

LG V20 有難?ePrice.HK 獨家爆 HTC U Ultra、U Play 賣價!
賣價確定!HTC U Ultra、U Play 入手前必知 Q&A!
再上手,睇真啲!HTC U Ultra 評測: 外型 + 效能 + 喇叭
號稱攝力最強?HTC U Ultra 相機 日拍 + 夜拍,挑機三星 S7 Edge!
發表於 2017-02-06 12:20
2 樓
個價都算掂地既~