【購機情報】 HTC Butterfly s 預訂始動!紅色 One 就快到?

2013-07-08 19:35
HTC Butterfly s 賣 $6,198 算唔算貴?相信大家睇完版主的初步評測和網友 Eric 的分享潮文,都應該心裡有數。不過作為旗艦級的手機,他與 HTC One 仍是有差別之處,採用了加碼的 3200mAh 電池和支援外置插卡,都有唔少網友關注佢(當然型仔的紅色烤漆也是原因之一啦)。版主發現這部機已經開始有得訂了,預計月底前會開賣,大家又會唔會去訂機呢?

【購機情報】 HTC Butterfly s 預訂始動!紅色 One 就快到? -0
 

先達未見水貨! 店員指下週有行貨

今日版主經過先達的時侯,發現 HTC Butterfly s 在未街之前,已經率先現身了。不過唔好開心住,其實佢地都只係得 Dummy 機,無論是行貨還是水貨都未番,版主猜想可能台灣價錢雖然比香港低,但連同運輸成本,其實賣這部機利潤不大吧(更何況是沒有 4G LTE 的)。可是版主亦都留意到,在衛訊、蘇寧等大鋪都已經有得訂  HTC Butterfly S 了,店員指第一批貨的貨期仍然未定,而且唔知會唔會好似 PCCW 上台咁送一大批贈品,但暗示最快下星期尾就會到貨,今次 HTC 效率還是不錯哦icon

【購機情報】 HTC Butterfly s 預訂始動!紅色 One 就快到? -2
▲先達場內已經見到 HTC Butterfly s 的 Dummy 機了,想知道手感如何可以去摸摸吧。
 

紅色 HTC One 台灣遠傳首賣 !離我們不遠了!

另一件關於 HTC 的消息,就是型仔的紅色 HTC One 預定會在 7/12 在台灣首賣,不過暫時就只見到遠傳這一家電訊商有賣,不知道會不會像英國 Phones 4u 一樣做獨家銷售,而容量方面未知道會不會出 64GB 。不過照 HTC 之前的講法,這部紅色的 HTC One 亦會在 7 月中抵港,希望不要像上次 64GB  HTC One 一樣拖半個月就好了,畢竟有不少網友等緊啊!

【購機情報】 HTC Butterfly s 預訂始動!紅色 One 就快到? -3
▲台灣 7/12 就開始賣紅色的 HTC One 了,希望香港不要遲太久

在文章刊出的時侯, HTC One 的售價是 $5,698 ,按此看詳細規格和最新賣價。

而 HTC Butterfly s 在現時未開賣,官方定價是 $6,198 ,按此看詳細規格和最新賣價。
發表於 2013-07-09 18:57
2 樓
明明之前有既防水功能都拎走左?
加上部溫先用左都係2個月.. 錢多都唔好嘥嘛
發表於 2013-07-09 23:27
3 樓

BUTTERFLY個防水要唔要都冇所謂...
發表於 2013-07-10 09:11
4 樓
Butterfly s同One係唔同定位,只可以講句兩部機各有優點
 
您可能也喜歡▼