舊款 iPhone 都有得升 iPhoneOS?真係?立即 Check 下有無你份

2020-06-22 18:23
上一篇文章中,版主就分享過新 iOS 系統的全新功能,相信大家都很有興趣,想快點有得升級吧?不過,到底新 iOS 14 系統,哪些型號的 iPhone 才可以升級呢?之前傳聞表示,所有舊款型號的 iPhone 都可以升級新系統,到底是否真實?下文版主就會告訴大家,到底甚麼型號有得升級!Let's Go!

舊款 iPhone 都有得升 iPhoneOS?真係?立即 Check 下有無你份

所有可以升級 iOS 13 的 iPhone 型號,均可以升級全新的 iOS 14 系統,當中包括:

- iPhone 11
- iPhone 11 Pro
- iPhone 11 Pro Max
- iPhone Xs
- iPhone Xs Max
- iPhone XR
- iPhone SE (第 2 代)
- iPhone X
- iPhone 8
- iPhone 8 Plus
- iPhone 7
- iPhone 7 Plius
- iPhone 6s
- iPhone 6s Plus
- iPhone SE

可見,幾乎大部分近年的 iPhone,都在升級行列之內,不知又有沒有網友手上的 iPhone 份呢?

iOS 14、iPad OS 14、macOS、Watch OS 大升級:按入即睇 WWDC 2020 蘋果重要技術
您可能也喜歡▼