Nexus 6P 今日限量開售,$4688 起你買唔買?

2015-11-16 14:02
今年嘅 Nexus 手機推出左兩款,分別係由 LG 代工嘅 Nexus 5X 以及由 Huawei 代工嘅 Nexus 6P,而 Nexus 5X 喺 11 月初嘅時候已經開售了,係爭 Nexus 6P 未有消息。咁 Nexus 6P 正式開賣係幾時呢? 唔洗等了! 就係今日! 而且話係限量發售喎! 你會唔會買呢?

Nexus 6P 今日限量開售,$4688 起你買唔買?-0

根據 Google 商店的顯示,Nexus 6P 的售價是 $4688 起,有 32GB、64GB 以及 128GB 俾你揀,64GB 及 128GB 的售價分別為 $4988 以及 $5688。而顏色方面,亦有鋁灰色、石墨色以及霜白色三種顏色。不過值得注意嘅係,唔係隻隻顏色都已經有得買,有啲版本仲係要等下。如果今日在 Google 商店內買的話,官方就話大約會喺 1 至 2 個工作天內出貨。
 
  鋁灰色 石墨色 霜白色
32GB 即將推出
64GB
128GB 即將推出
▲ 香港現已有售的版本。

Nexus 6P 今日限量開售,$4688 起你買唔買?-1
可以見到 Nexus 6P 正式可以訂購,並將於 1 至 2 個工作天內出貨,按圖可立即進入訂購頁面。

根據官網顯示,Nexus 6P 隨機將會附有 USB Type-C 15W (5V/3A) 充電器、USB C 型轉 USB C 型連接線、USB C 型轉 USB 標準 A 型接頭連接線、SIM 工具、Google Play 音樂速銷卡等等。而以上的配件亦現已在 Google 商店內有售,價錢如下:

Nexus 6P 今日限量開售,$4688 起你買唔買?-2
次虎仔同大家提及到 Nexus 6P 金屬機身設計出錯導致玻璃無故自爆,唔知呢件事會唔會影響大家對 Nexus 6P 的信心呢? 目前 Nexus 5X 同 Nexus 6P 都已經有得買,唔知俾你揀,你又會揀邊一部呢? 留言講下你嘅選擇啦!

來源:Google 商店

在文章刊登時,Google Nexus 6P 的建議零售價為 HK $4688,按這裡有詳細規格及最新賣價
在文章刊登時,Huawei  Nexus 6P 的建議零售價為 HK $4688,按這裡有詳細規格及最新賣價