新一輪「搶米」又來了!小米 4i 於 5 月 5 日抵港 公佈價錢!

2015-04-28 18:09
相信唔少網友睇到華為 Honor 6 Plus 會限量限時半價賣既消息,都會覺得「我震撼了!」,不過搶唔到都唔緊要,因為大家仲有排搶。講緊要搶既正正係之前發佈既小米 4i ,事關官方公佈將會於 5 月 5 號於香港搞發佈會,當然就會講埋賣價同埋點買得到(其實大家都估到…),但係 16GB 冇插卡,又有幾多網友會期待呢?

新一輪「搶米」又來了!小米 4i 於 5 月 5 日抵港 公佈價錢!-0
 

小米 4i 於 5 月 5 日登陸香港!價錢會賣 $1,500 內?

之前版主都做過小米4i 同其他入門級 FHD 機的比拼,規格方面佢因為有著五模多頻,用到中港的 4G/3G ,亦有新一代的 Qualcomm S615 、2GB RAM加持,都是它的賣點,在入門級數有 5 吋 FHD 屏幕是它的一個大賣點,相機方面它的 1300 萬像素主鏡頭與 500 萬像素前鏡頭,而內置 3120mAh 電池算不錯,相對於魅藍 Note 與 Zenfone 2 似乎各有各支持者,而只有 16GB 和不能插卡都是一個超級大的問題啊……

今日版主收到邀請函,將會出席小米於 5 月 5 日舉行的發佈會,入面亦開宗明義話明會發佈小米 4i ,當然 Hugo Barra 亦會在香港登場(不是重點),到時就會知道小米 4i 的定價與開賣詳情,不過聽日就已經有半價既華為 Honor 6 Plus 可以搶,網友們又等唔等到下個星期先出手呢?

[多圖]五模多頻 border=▲小米 4i 就要等到五月,但聽日就有得搶半價既華為 Honor 6 Plus ,你地又點睇?
 

小米 4i 相關文章:

小米 4i 發佈! 千六蚊有 八核 CPU 跑分四萬分
平價 FHD +高效能大戰!小米 4i 鬥魅藍 Note、ASUS Zenfone 撐邊部?
[多圖]五模多頻 + 新 S615 處理器!小米 4i 真機上手極速睇


小米 4i 會係五月份於香港上市,香港售價未定,按這裡有更詳細嘅介紹及最新賣價。
發表於 2015-04-28 23:35
2 樓
二隻發夢烏鴉鬧垃圾,自己連低能手機都出唔到一部!!