千元手機秒殺 Nokia?搶先爆紅米 Note 7 香港賣價,抵?

2019-03-12 19:50
最近先同大家提到,Nokia 部 S636 中階手機 Nokia 6.1 Plus,衛訊減價至千五蚊有找,相比起同樣為 S636 手機的 Sony Xperia 10 Plus 便宜近一半,不少網友會覺得,就算 Nokia 6.1 Plus 無 NFC,基於價錢問題,應該都會揀 Nokia。不過,相同價位的手機之中,其實已經可以買到硬件配置更高的 S660 手機,網友又會唔會考慮呢?講緊就係紅米 Note 7,香港會賣幾錢,版主搶先爆畀大家知!睇下文啦!

千元手機秒殺 Nokia?搶先爆紅米 Note 7 香港賣價,抵?

小米將會在明日於香港舉行發佈會,發表新一代的紅米新機—紅米 Note 7,不過有趣的是,或者小米香港在邀請函上強調係「紅米 Note Seven」,意味着提提大家不要讀錯成「紅米碌七」千元手機秒殺 Nokia?搶先爆紅米 Note 7 香港賣價,抵? 至於紅米 Note 7 香港會賣幾錢呢?版主收到風,香港建議零售價為 $1499,版本為 4GB + 64GB,然而有沒有更高配置 / 更低配置的版本,則要到明日才能確定。

千元手機秒殺 Nokia?搶先爆紅米 Note 7 香港賣價,抵?

其他配置部份,紅米 Note 7 採用了 6.3 吋水滴芒,機身用上了幻彩漸變設計 + 玻璃材質,配備了 Qualcomm Snapdragon 660 處理器,內置 4000mAh 電池,相機用上了 48MP + 5MP AI 雙主鏡頭,光圈值為 F1.8。呢個 specs,只係 $1499,我個人覺得 OK 幾抵,網友又點睇呢?

紅米 Note 7 (4GB / 64GB) 在文章發表時,建議零售價為 $1499,按這裡有詳細規格及最新賣價