告別 11 吋 MacBook Air!現有 MBA 又有無減價呢?

2016-10-28 03:19
全新 MacBook Pro 的發表,導致出現了不少改變,當然講緊的不單止功能方面,無錯,我地知道佢好勁,又加入 Touch Bar,操作更為方便之餘,仲支持 Touch ID,但整體功能強大了之餘,版主都同大家提過,其實新一代的 MacBook Pro 變相係比以前加了價。不過發現,原來出現變動的,不單止是價格,就連明明本應唔關事的 MacBook Air,亦都有一個明顯的變化。到底係乜?睇下文吧!

告別 11 吋 MacBook Air!現有 MBA 又有無減價呢?

在 Apple 「Hello Again」發佈會開始之前,其實一直已經有傳聞指出,Apple 有機會會取消 11 吋的 MacBook Air。當然,傳聞還是傳聞,係需要 Apple 的官方確認。而發佈會之後,版主一按進去 MacBook Air 的頁面,發現......11 吋 MacBook Air 真的消失了,只剩下 13 吋的 MacBook Air 孤軍作戰。

無左 11 吋 MacBook Air,得番 13 吋版本,咁價錢方面又有無變動呢?版主用番之前的價錢比對一下,發現 13 吋 MacBook Air 居然一蚊都無減,128GB SSD 版本賣價依然是 $7488,而 256GB SSD 版本則賣 $8988。對於 11 吋 MacBook Air 被捨棄的消息,網友有甚麼看法呢?

來源:Apple

10.28 Apple 「Hello Again」發佈會相關文章
設計大改?全新 MacBook Pro 加入觸控屏 支持 Touch ID!
加價!全新 MacBook Pro 香港賣價出場!
告別 11 吋 MacBook Air!現有 MBA 又有無減價呢?
重點是 OLED 顯示屏!全新 MacBook Pro 實機圖賞