屈臣氏宣佈:口罩改為網店賣!每人限購一盒

2020-01-31 14:24
昨日屈臣氏早上有少量口罩在門市賣,導致有不少市民凌晨時份已經去排隊,希望可以買到口罩,以解燃眉之急。當然,因為講明只有 20-30 盒,所以其實口罩好快就無,有不少市民等了很久,最終買不到口罩。不過,屈臣氏口罩會陸續返貨,而今日就宣佈,會將販售方式改為網店賣。想知詳情,看下文吧!

屈臣氏宣佈:口罩改為網店賣!每人限購一盒

屈臣氏剛在 Facebook 專頁上宣佈,在天氣嚴寒的環境下,為顧及大眾安全及避免人流聚集,他們會將之後到港的口罩,改為在屈臣氏電子商店獨家售賣,而跟昨日門市的規則一樣,每人限購一盒,以便讓更多人可以買到,共渡時艱。

另外,屈臣氏在這環境下,不忘關心有特別需要的長者,會透過香港基督教女青年會 (YWCA),無條件分配部份口罩支援其屬下的日間護理及院舍服務長者需要。Good Job!

以下為屈臣氏的 Facebook Post:



來源:Watsons Facebook

 

武漢肺炎抗疫相關資訊

抗武漢肺炎,別買錯!教你揀有質素嘅外科口罩
【一文睇清】個個口罩都自稱係 N95,邊個知? P95、N99 又係乜?
500 萬武漢人去咗邊?大數據揭唔封關香港有幾大鑊
武漢肺炎最新個案   全球實時數據一網睇盡

香港人口罩購買指南
誠哥萬歲!口罩到貨!屈臣氏門市明日限量返貨
網民製「武漢肺炎民間資訊」!呢個重點幫你唔會天價買假口罩

真香港人限定!荃灣一餐廳明日口罩限量免費派
【附圖】網傳市面假口罩名單!認住呢堆口罩包裝,咪買錯
屈臣氏宣佈:口罩改為網店賣!每人限購一盒

您可能也喜歡▼