科技早晨新聞精選 20200918 : WhatsApp Web 版更新加強保安功能

2020-09-18 07:21
科技早晨新聞精選 20200918 : WhatsApp Web 版更新加強保安功能

- 網頁版 WhatsApp 相信係不少打工仔常用的溝通工具,例如係 office 係 學校都會用。
- Wabeta info 就發現,Android 版 beta 版 Whatapp 裡面開始測試緊用指紋登錄功能。
-   意思係唔需要次次掃個 qr CODE,曾經登入過有記錄的裝置,可以用指紋登錄功能黎登入網頁版。減少掃黎掃去的動作。
-  呢個設計其實係更加安全,令到網頁版登入保密,用你指紋黎做解鎖。

上面只是科技早晨的其中一段新聞精華。Smarttech Daily Moment 是 Smarttech HK 提供內容的 Patreon 收費內容。每月 US$5 美金起,每星期二至六,早上送上最新時政+產品向科技新聞 Podcast,按入課金,即聽今日更新
多謝支持 ePrice.HK
您可能也喜歡▼