加密貨幣不是年輕人投資工具

2021-02-26 16:39
加密貨幣不是年輕人投資工具-0

最新的調查顯示,全球有超過1億人用緊各式各樣的加密貨幣,單係 1 月份人數就增加超過 1 成半。更加有趣係,本來以為虛擬貨幣係年輕人玩具,但調查發言,有  7成以上的 55歲以上人士係已經投錢或者打算係 2021 年投錢買加密貨幣。而調查機構就話,吸引人投資的因素最重要係比特幣以及其他加密貨幣的價錢飆升得相當厲害,成為最主要的入場推動力。我估計大家都係咁,我都係咁,比個價錢吸引左。
 

下面有 Podcast 聲音內容



文字及圖片說明版本,請按此,並課金支持 ePrice.HK 嘅 Patreon 收費頻道。每月 US$6 就可以每朝八點,收聽早過呢到至少一日刊出嘅每日科技新聞「科技tech死兔」Podcast。並有精選內容文字及圖片解說、ePrice.HK 版主試玩 Gadget 逸事、會員 Bonus。仲有,ePrice.com.hk 免費版睇唔到,深入淺出嘅突發時政科技新聞分析,5G 流動通訊講解。

 
我係 ePrice 報料王,送上大量科技資訊。我不是版主。