隨身攜帶隨時開打!任天堂 Switch 120 吋投影機

2017-10-31 12:14
任天堂的遊戲主機一向主打老少咸宜,擁有唔少派對遊戲,任天堂 Switch 亦唔例外。不過咁細個螢幕大家爭住睇,玩得耐眼唔攰都好容易頭撼頭。一班朋友想玩得開心,來自香港的初創品牌 YesOJO 就發表咗一部 Switch 專用的投影機「OJO」。

隨身攜帶隨時開打!任天堂 Switch 120 吋投影機

呢部號稱全球首部 Switch 專用的 OJO 投影機可以投影 30 至 120 吋,解像度為 854 x 480。採用 0.2 吋 DMD LED,雖然只得 200 流明的亮度係弱咗啲,不過夜晚熄晒燈玩應該會幾好 Feel。除咗喺室內取代電視,亦可以帶到戶外使用,只要一塊白牆或白布就可以。話晒可以喺戶外使用,當然毋須插交流電,內置 20,400mAh 電池,可以連續投影 4 小時,亦可以為 Switch 提供後備電源。



OJO 投影機重量約 800g,唔算太重,加埋 Switch 同 Joy-Con 手掣同一部筆電差唔多。售價方面,現在於 Indiegogo 集資期間,Early-bird 價為 299 美元(折合 HK$2,333),預計 12 月就可以交付。

隨身攜帶隨時開打!任天堂 Switch 120 吋投影機

資料來源:indiegogo