​2K 屏幕 Google Nexus 8.9 由 HTC 代工?!

2014-03-24 10:04
Google I/O 在 6 月舉行,於是所有與 Google 相關的裝置都傳聞會在 6 月推出或發表,新近一則傳聞就是 Nexus 8.9,一部據說由 HTC 代工生產的 8.9 吋螢幕高性能平板。根據爆料者,IHS Technology 的 Rhoda Alexander,Nexus 8.9 將會擁有 2K 屏幕,售價會在 300 美元以上。

​2K 屏幕 Google Nexus 8.9 由 HTC 代工?!

有關全新 Nexus 平板的傳言已經傳了很久,無論屏幕尺寸 8 吋還是 10 吋,不同代工生產商都傳過,網友們聽聽就好。版主虎仔覺得今次唔多可信,畢竟 HTC 太耐冇推出過平板(好像上一部就是 HTC Flyer 吧?),另一方面 LG G Pad 8.3 亦有 GPE 版本,有必要推出 8.9 吋屏幕,還要由 HTC 代工的平板嗎?網友點睇?留言傾傾吧!

資料來源:intomobile
發表於 2014-03-26 21:26
2 樓
雖然都係隔咗好耐!! 但對上一部係10吋嘅Jetstream, 而唔係Flyer